piektdiena, 2012. gada 11. maijs

Kalendāra vietā.

Mīļie Pērļu mammas bloga lasītāji.

Tā kā pēdējos mēnešus man nav sanācis laiks regulāri rakstīt sava bloga kalendāra sadaļu, kā arī pabeigt nu jau sen iesāktos bloga ierakstus par izglītojošām tēmām, es tomēr jūtos nedaudz vainīga un nespēju noturēties nedalīdamās ar Jums par vietām,  lietām un iedvesmas avotiem, kas šajā laikā ir mani uzrunājuši. 
Īsumā, pirms dalos ar piedzīvoto un redzēto - es gribu teikt, ka bez tā, ka es turpinu būt divu meitu mamma, studente, esmu atsākusi gan aktīvi dūlot, gan arī asistēt vecmātēm Dzemdību namā. Neskatoties uz daudziem darbiņiem es ļoti priecājos par vairākām iespējām pasniegt lekcijas gan Māmiņu klubā, gan arī turpinu būt uzticīga Dominā notiekošajām "Gaidību 4dienām". Ļoti priecājos, ka pēdējā pusgada laikā manas tikšanās ir pārcēlušās no interneta vides uz īsto vidi, esmu priecīga, ka dalīšanās ar zināšanām pāraugusi jaunā kvalitātē - nevis tikai klikšķinot klaviatūras taustiņus, bet tiekoties ar draugiem, topošajiem un esošajiem vecākiem, kolēģiem un vienkārši dažādiem cilvēkiem klātienē - pa īsto, dzīvē. Tas man ļoti piepilda, tādēļ arī iemainīt runāšanu pret rakstīšanu blogam, man nav viegli. Taču zinot cik ļoti daudzām mammām mani bloga ieraksti ir patikuši, es ceru, ka pienāks brīdis, kad blogu atsākušu rakstīt regulārāk.


Aprīlī aizvadīju savu 26.dzimšanas dienu un nonācu pie skaistas atziņas - tāpat kā saka Agnese Kaupere šomenes žurnālam Una, varu teikt arī es, ka "Patiesībā, atzīšos, man ir ļoti bail stāstīt par to, cik manā dzīvē viss ir skaisti un labi. Bail skaļi pateikt, ka esmu laimīga", un arī man tā sajūta beidzot ir - sirdsmiera sajūta, ko es gaidīju ļoti sen. Novēlu to sajust katram, kas to gaida. 


Pērļu mamma 23.04.12.


Šogad atkal piedzīvojusi vairākas dzemdības savā praksē es varu turpināt apgalvot, ka esmu īstajā vietā un priecājos, ka mans ceļš ir tik skaists - protams, ļoti ilgs un būtībā arī ļoti grūts, bet es ar katru dienu arvien vairāk iemīlu savu darbu un mērķi (kļūšanu par vecmāti un ārstu), nepazaudējot to brīnišķā mirkļa izjūtu arī tagad, kad tikai eju uz gala rezultātu.  


Nu un tagad turpinu ar iedvesmu un brīnišķīgām cilvēku radītām lietām, vietām, baudām...

1. Ar šo es nebūšu orģināla, bet ja nu kāds ir palaidis garām... 
Bloga Kids-Gazette autores Santas Bindemanes otrais - pavasara bērnu dzīvesstila interneta žurnāls

Manas favorītfotogrāfijas šajā žurnālā ir no fotosesijas "Un tā bundžiņa uzsprāga" (arī vāka foto) un "Where the wild things are" ( ceru, ka Jūs esiet redzējuši filmu ar šādu pašu nosaukumu, ja nē, ļoti iesaku - http://www.imdb.com/title/tt0386117/ )

2. Vieta, kur dienu pavadīt ar ģimeni : Tērvetes dabas park

Garajā brīvdienu nedēļā mēs ar ģimeni nolēmām viesoties Rūķīšmežā - Tērvetē. Es biju patīkami pārsteiga par jauko pastaigu, piedzīvoto atpūtu un arī manas meitas bija priecīgas par pastaigu Rūķīšu un Pasaku mežā, satiekot raganiņu, Rūķu tēti (te būs darbs arī tētiem, kur viņi varēs pagatavot bērniem piekariņu), izrāpojot visas mazās rūķu mājiņas, izbraukājot teritoriju ar vilcieniņu (es gan iesaku jau pie ieejas iegādāties tādus pārvedamos rūķu ratus, kuros mazuļiem sakāpt brīdī, kad kājiņas nogurst). 
Braucienā uz Tērveti pa ceļam redzējām, ka ir pieejamas arī zirgu izjādes un par draudzīgu cenu visa ģimene var pusdienot Tērvetes dabas parka informācijas - mācību centra kafejnīcā.
 Lūk buklets par šo jauko vietu: 

Manas meitas vienā no rūķīšmājiņām,.

Pie Rūķu tēta. 


3. Jau labu laiku es fanoju par šo ēdienu blogu http://gatavoza.wordpress.lv/ - priecājos par kvalitatīvām un mākslinieciski skaistām un lakoniskām fotogrāfijām, un bloga vispārējo noformējumu, kā arī vienkāršām garšīgu ēdienu receptēm. Autore - arī mamma. Zane. 

 http://gatavoza.wordpress.lv/

4. Divi brīnišķīgi raksti par man vissvarīgāko - dzemdību tēmu: 

foto avots: Newborn by GlitterLover on Flickr

"A positive birth experience is not about how you did it – epidural, no epidural, c-section, water birth– but whether you were treated with kindness and respect at a vulnerable time."

Un šī otra mājdzemdību vecmātes/ārstes eseja mani uzrunāja jo īpaši ar šiem citātiem:

"I do believe there is a place for hospital birth, induction, ultrasounds, and epidurals. I am a rational radical.
"Can hospital birth be different or better? Yes, but only if lessons are learned from homebirth midwives."

5. Ja es dzīvotu vēl vienu dzīvi es noteikti rakstītu blogu arī par modi un stilu, bet tā kā es dzīvoju tikai vienu dzīvi, tad interese par modi piezemēta ar prieku par to, kas notiek Latvijas un ārī pasaules modes lauciņos, tādēļ es vēlos dalīties ar savu šī pavasara/vasaras
top3 bērnu apģērbu jomā :

http://www.zazacouture.com/
Mana meita Beatrise ar draudzeni Reinu piedalījās RIGA FASHION MOOD  Zaza Couture modes skatē demonstrējot 2012.gada pavasara/vasaras modes apģērbu kolekciju.
http://zib.lv/
Divu meiteņu - Ingas Priedītes un Irēnas Andrejevas izauklēts modes projekts - ZIB,  kurā 
apstrādājot kokvilnas trikotāžas audumu, to batikojot un apdrukājot sietspiedes tehnikā ar saviem zīmējumiem rodas forši legingi, apkaklītes un cepures.

http://www.etsy.com/shop/UTHAhats
Es nezinu, kas ir šo brīnišķīgo galvas rotu autore, bet Agneses Kleinas blogā bija lasāms ka šo rada kāda latviešu  meitene. Lai nu kā, man ļoti patīk tas ko viņa radījusi, - krāsainas un siltas galvas rotas - kuras pasargās bērnu ausis no vēja un aukstuma.
Noteikti iegādāšos arī savām meitenēm!


6. Mājas lapas, kurās vērts ielūkoties : 

Šeit Tu uzzināsi, kas veicina bērniņa augšanu un kas var to kavēt, kā arī saņemsi ieteikumus - ko darīt, ja bērns augšanā atpaliek no saviem vienaudžiem.

Iniciatīva par sieviešu krūts veselību, kur ar dažiem īpašiem dzīves stāstiem sievietes iedrošina aiziet uz pārbaudēm.
Es jau pārbaudīju savas krūtis pie ginekologa, un Tu?

Palīgs vecākiem mērķis ir veicināt izpratni, ka veiksmīga bērnu audzināšana sakņojas mīlestībā: mīlestībā, kas nav visatļaujoša, mīlestībā, kas nepieļauj nerespektēšanu, mīlestībā, kas ir pietiekami spēcīga, lai ļautu bērniem kļūdīties un mācīties no savām kļūdām.
Palīgs vecākiem rakstu autore ir Centra “Dardedze” psiholoģe un 2 bērnu mamma Kristīne Jozauska. Rakstu mērķis ir dalīties pieredzē un uzkrātajās zināšanās, kā arī sniegt atbalstu un sapratni tiem vecākiem, kas nonākuši grūtībās audzinot savus bērnus.
foto avots: joelfelix .com
Forumu organizē vecāku inciatīvu grupu un biedrību savienība, lai vienoti pārstāvētu vecāku viedokli izglītības jautājumos. Foruma mērķi: Paust vecāku viedokli par pārmaiņu nepieciešamību izglītības sistēmā, izstrādāt priekšlikumus turpmākai rīcībai vecāku lomas nostiprināšanai un pārmaiņu veicināšanai izglītības jomā, veicināt vecāku organizāciju sadarbību savu interešu pārstāvniecībai izglītības politikā. Forumā aicinātas piedalīties vecāku organizācijas, skolu padomju pārstāvji, vecāki, kam ir viedoklis par pārmaiņu nepieciešamību un idejas to īstenošanai. 

7. Pēdējā laikā redzētās jaukākās īsfilmas:

bērniem - "Kā Lupatiņi uzminēja" http://www.youtube.com/watch?v=8Z2RGe-clkc 


mammām un tētiem - "Logs" :  http://www.facebook.com/photo.php?v=1857265408956

8. Koncerti dvēselei, kas uzrunā mani, varbūt kļūs īpaši arī Jums: 

2.jūnijā «Latvijas Koncertu» organizētā Rīgas festivāla atklāšanas koncertā Rīgas Domā skanēs Pētera Vaska un Arvo Perta – kompozīcijas ar nosaukumu Credo («Ticu») Valsts akadēmiskā kora «Latvija» un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā.

7.jūlijā "Rīgas Ritmu" festivāla ietvaros Kongresu namā Spānijas flamenko dziedātāja Buika, kino cienītājiem pazīstama no Pedro Almodovara filmu mūzikas.

Kā arī dalos ar mūziku, kas manās mājās pēdējā mēneša laikā skanējusi ne vienreiz vien: 

Shipsi izpildītā Imanta Kalniņa un Laimas Līvenas dziesma «Apvij rokas» no jaunā ierakstu apgāda UPE skaņuplates "Nospiedumi 2". 

Manas draudzenes dziedātājas Anetes Kozlovskas un domubiedru projekts un mājas lapa ar slavēšanas mūziku:
Klausies un lejupielādē bez maksas to te: http://www.piepildits.lv/dziesma/tu-busi-ar-mums-lidz-galam

9. TV raidījums ko iesaku noskatīties: "Eiropa. Mīti un realitāte."
LTV 1 raidījums 29.03.2012                          
Paldies Viljamam (ka runā par soc.dienesta attieksmi un runā par to, kāds ir "vidējais vīrietis Latvijā"), paldies Sindijai, un liels paldies foršajai Lapsu ģimenei (skat.10:40)- tik atklāti un patiesi runājot - par kino un maizītēm, par kalnu un atbildību, par attieksmi pret daudzbērnu ģimenēm. 



Ceru, ka arī Jūs šis ieraksts iedvesmos un iepriecinās!!!

foto avots: beatpie.tumblr. com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru