ceturtdiena, 2012. gada 2. augusts

Sekss un grūtniecība.

Grūtniecība sievietes un vīrieša dzīvē ienes virkni pārmaiņu – mainās ne tikai sievietes izskats, bet arī emocionālais stāvoklis. Tāpat jauns posms ienāk pāra savstarpējās attiecībās un seksuālajā dzīvē.


attēls no moreintimacy. tumblr. com


Vai drīkst mīlēties grūtniecības laikā?
Ja vien ārsts vai vecmāte nav brīdinājuši par piesardzību, grūtniecības laikā nevajadzētu izvairīties no tuvības. Tās ir patīkamas izjūtas abiem partneriem, kuras uztver arī mazulis māmiņas puncī. Bērni, kuri mātes klēpī auguši mīlošā vidē, nereti arī piedzimst un aug harmonijā.
No seksuālajām attiecībām mediķi visbiežāk liks izvairīties, ja jaunajai māmiņai būs priekšguļoša placenta, gaidāmi dvīņi vai arī iespējami infekcijas, grūtniecības pārtraukšanās draudi vai asiņošana. Tāpat daudzi ārsti neiesaka mīlēties arī tad, kad tek augļa ūdeņi. Tomēr jāatceras, ka sekss nav tikai pats dzimumakts -
mīlestību un pieķeršanos pāris var izrādīt arī citā veidā - glāstot, pieskaroties, skūpstot viens otru.
Kurā grūtniecības posmā sieviete ir seksuāli visaktīvākā?
Visbiežāk seksuāli aktīvākais laiks sievietēm grūtniecības posmā ir otrais trimestris – rīta nelabumi ir pārgājuši, un arī emocionāli sieviete jūtas stabilāk, ir pieradusi pie sava «jaunā stāvokļa». Turklāt arī ķermeņa aprises un vēders vēl nav tik liels, lai varētu būtiski traucēt izbaudīt tuvību ar partneri dažādās pozās. Jāņem vērā, ka
grūtniecības laikā sievietes ķermenis un arī dzimumorgāni ir kļuvuši daudz jutīgāki, tāpēc šajā posmā dažas sievietes var izjust lielāku seksuālo baudu nekā iepriekš.


Raksta autors:  dūla un māmiņu portāla Pērļu mamma autore Katrīna Puriņa. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru