svētdiena, 2013. gada 17. februāris

"Mūsu dūla - Katrīna.“ - Rema vecāku stāsts.


"Kā mēs piedzīvojām harmoniskas mājas dzemdības kopā ar dūlu.

Sākotnēji bijām plānojuši ģimenes dzemdības Dzemdību namā. Pavisam nejauši nonācu pie ieteikuma par dūlas dalību dzemdībās un šī doma man tūlīt ļoti iepatikās. Man ir būtiska vide un noskaņa un baidījos, ka Dzemdību nama atmosfēra man dzemdībās radīs stresu un izsitīs no līdzsvara. Līdz ar to nolēmu, ka dūla palīdzēs noskaņoties, atbrīvoties, dos nepieciešamo atbalstu. Vēl man patika doma par to, ka ar dūlu var konsultēties arī pirms un pēc dzemdībām, gan par to kā sagatavoties, gan par to vai dzemdības ir sākušās, gan par to kā aprūpēt bērniņu, sagatavot viņam pirmo vannu un citām lietām. Tā mēs tikām pie mūsu dūlas Katrīnas.
Nākamais pavērsiens bija grāmata ‘Gaidības un radības ar prieku’, kas nopietni lika mums sākt apdomāt ideju par mājas dzemdībām. Lai gan sākotnēji šo doma likās traka, soli pa solim nonācām pie pārliecības, ka mājas dzemdības ir pats labākais variants. Tā mēs tikām pie mūsu vecmātes – Astrīdas, kura jau pēc pirmās tikšanās nostiprināja mūsu pārliecību par to, ka dzemdības ir dabiska lieta un ja tām ļauj ritēt savu gaitu un seko intuīcijai, tad viss notiks labi.
Un tā arī bija.  Kontrakcijas sākās vēlu vakarā. Atceros, ka gulējām gultā, mērījām kontrakcijas un apspriedām cik patīkami palikt mājās, mājas drēbēs, bez jebkāda stresa tā vietā lai ģērbtos un brauktu uz slimnīcu.
Stundu pēc saullēkta mūsu puisītis bija klāt. Tā bija brīniškīga sajūta – būt mājās, savā vidē, mierā, klusumā. Bija skaista saulaina diena un mēs visi trīs baudījām mieru un harmoniju gulšņājot savā gultā. Bērniņš jutās pilnībā apmierināts un pārmaiņus gulēja mums uz rokām. Nākamajā dienā izcepām kārtīgu šokolādes kūku, kas nu jau kļūs par tradīciju nākamajām dzimšanas dienām.
Esam ļoti laimīgi, ka ļāvāmies savai sajūtai un izvēlējāmies gan dzemdības mājās, gan dūlas atbalstu."
Rema vecāki



 "Nespēju neuzrakstīt, ka šīs, personīgi man bija vienas no skaistākajām mājdzemdībām, kuras piedzīvotas. Atceros harmonisko un skaisto rītu, kad ar vecmāti Astrīdu ēdām brokastis un dzērām kafiju, pa logu redzot, brīnišķīgu Rīgas panorāmas skatu un dūmakaini austošo sauli, bet blakus istabā, dzirdējām maigas, tikko par vecākiem kļuvušu, laimīga pāra balsis. No sirds novēlu ikkatram piedzīvot šādas plānotas un harmoniskas mājdzemdības!" Pērļu mamma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru