SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



pirmdiena, 2010. gada 27. decembris

Slava kam? Likopodijam! [raksts papildināts ar izmaiņām]

Sava bērniņa dupsim es lietoju likopodiju, nevis balto supersmaržojošo talku.
Kas tad ir likopodijs un ko tas dara?

Likopodijs (staipekņu* sporas) ir aptiekā nopērkams pulveris ārīgai lietošanai, kas sastāv no reti sastopama, aizsargājama mežā augoša auga - staipekņa sporām.
Likopodiju ražo Latvijā.
Aptiekās tas maksā drusku pāri diviem latiem.


Indikācijas - ārīgai lietošanai līdzeklis izsutumu un izsvīdumu mazināšanai.
Alternatīva talkam, kartupeļu cietei, -šīs ir populārakas internetā minētās metodes kā mazināt sakranu dupsi mazulim. Taču likopodijs ir ļoti ļoti maigs un dabīgs līdzeklis. To var lietot arī māmiņas pēc dzemdībam ja ir ārējās šuves- ieberot hig.paketē, tas iedarbosies dziedējoši uz brūcēm.
Lai gan atceramies, ka vislabākā profilakse gan mazulim, gan mammām pēc dzemdībam (ja pielietota starpenes iegriešana vai ir bijusi plīsumi) ir GAISA PELDES ! ! !

*Staipekņi ir mūžzaļi lakstaugi, kuri aug priežu mežos, vairojas ar sporām, taču ļoti lēni aug, tādēļ šie augi ir aizsargājami gan Latvijā, gan pasaulē.


Komentārs:
 

Sēru ziņa visiem likopodija cienītājiem - no 2011.gada vasaras nolemts likopodiju vairs netirgot, kā arī neievākt, jo staipekņi (kā sporas ir likopodijs) ir Latvijas Aizsargājamo augu Sarkanajā grāmatā, un to skaits ir pietuvojies kritiskam, līdz ar to vismaz tuvākos dažus gadus likopodiju aptiekās iegādāties nebūs iespējams. Var būt, ka dažās aptiekās vēl ir palicis kaut kas no pagājušā gada ražas, taču tas tiešām būs liels liels izņēmums, ja jums izdosies kaut ko vēl atrast.

(papildināts 04.01.12 ar kāda bloga lasītāja atsauksmi :
Anonīms teica...
šodien aptiekā DzN (t.i. Dzemdību Namā,- Pērļu mammas piebilde) nopirku jauno likopodiju, nezinu cik ilgi, bet tagad var nopirkt

9 komentāri:

  1. jā - man ar likopodijs šķiet īsts atklājums! :)

    AtbildētDzēst
  2. Sēru ziņa visiem likopodija cienītājiem - no 2011.gada vasaras nolemts likopodiju vairs netirgot, kā arī neievākt, jo staipekņi (kā sporas ir likopodijs) ir Latvijas Aizsargājamo augu Sarkanajā grāmatā, un to skaits ir pietuvojies kritiskam, līdz ar to vismaz tuvākos dažus gadus likopodiju aptiekās iegādāties nebūs iespējams. Var būt, ka dažās aptiekās vēl ir palicis kaut kas no pagājušā gada ražas, taču tas tiešām būs liels liels izņēmums, ja jums izdosies kaut ko vēl atrast.

    AtbildētDzēst
  3. paldies par šo sēru ziņu. likopodija deficītu biju dzirdējusi šovasar no savām klientēm, kurām biju ieteikusi to lietot. bet es negribēju noticēt tam ko man saka aptiekāri. :(
    VAIROJAM STAIPEKŅUS varētu būt mana bloga jaunā ieraksta virsraksts!
    patiešām ļoti ļoti žēl, cerēsim ka tiešām varēs paiet daži gadi, un likopodiju atsāks ražot!

    AtbildētDzēst
  4. šodien aptiekā DzN nopirku jauno likopodiju, nezinu cik ilgi, bet tagad var nopirkt

    AtbildētDzēst
  5. Arī Limbažos aptiekā ir parādījies Likopodija pulveris

    AtbildētDzēst
  6. No bērnības zinu, kas ir likopodijs un zinu kā to ievāc un iegūst likopodiju, ļoti saudzīgi, lai nebojātu staipekņus. Diemžēl, izcērtot mežus, tie iet bojā. Zinu vietas, kur tas aug, uz domājams, ka ziņošu zaļajiem, kamēr mežs nav izgriezts.

    AtbildētDzēst