SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



piektdiena, 2012. gada 24. augusts

„Mana dūla - Katrīna.“ - Kates vecāku stāsts.

"Jāatzīst, ka pirms sastapām Katrīnu mūsu galvās bija pilnīgs haoss. Bija bailes no dzemdībām, no nezināmā. Vienīgais ko zinājām, ka vēlamies šo brīdi personiskāku, piedzīvot kā skaistu notikumu. Bet vai tas ir iespējams valsts medicīnas iestādē? Vai vispār dabiskas dzemdības ir iespējams? Radās šaubas, saklausoties dažādus stāstus par citu grūtnieču negativo pieredzi dzemdībās.
Kādā Māmiņu kluba rīkotā Grūtnieču dienā par dūlu darbību pastastīt bija ieradusies Katrīna. Iepriekš par dūlām neko nebiju dzirdējusi, bet nebija jāpaiet dienai, ka manī bailes un neziņu nomainīja pārliecība un miers. Katrīnas stāstītais par dabiskām dzemībām tā uzrunāja, ka mani pārņēma prieks, ka kāds ir vārdos izteicis tieši to, ko mēs vēlamies un, ka tas nav nekas neiespējams. Arī viņas zināšanas un pieredze, aizrautība, runājot par dabiskām dzemdībām, bija tas, kas pārliecināja mūs aicināt Katrīnu par mūsu dūlu. Protams mums bija svarīgi arī, lai dūla saprastu, kas notiek, sniegtu informāciju un pārstāvētu mūsu intereses, lai blakus ir zinošs cilvēks, kas ieteiktu kā rīkoties un atbalstītu.
Pirmā tikšanās reizē pārrunājām, ko vēlamies mēs, Katrīna pastāstīja  par savu pieredzi,  noskaidrojām neskaidros jautājumus. Viņa aicināja padomāt, ko es savās dzemdībās vēlos piedzīvot un atspoguļot to dzemdību plānā. Es nemaz nebiju iedomājusies, ka varētu rakstīt dzemdību plānu, taču vēlāk sapratu, ka tas palīdzēja arī domāt pozitīvas domas un izdzīvot satraucošu pozitīvu emociju mirkļus gaidību laikā.
Katrīna mums ieteica izlasīt “Gaidības un radības ar prieku” , “Piedzimt bez vardarbības”, kas deva mums noderīgas atziņas un padomus par bērniņa gaidīšanu un laišanu pasaulē. Šajās grāmatās paustās domas tik ļoti sakrita ar mūsu viedokli, ka tās kalpoja, kā pamats, pēc kā vadījāmies rakstot mūsu dzemdību plānu. Tieši pēc šo grāmatu izlsīšanas un sarunām ar Katrīnu, mums radās nesatricināma pārliecība, ka vēlamies dabiskas dzemdības un ka kopā mums tas izdosies.
Katrīnai varējām uzdot visus svarīgos jautājumus un tas deva lielāku mierinājumu. Sarunas par gaidībām un dzemdībām bija miera pilnas, ko nevarētu sniegt mums kāds mediķis un varbūt pat nevēlētos to darīt.
Dzemdības sākās agrāk nekā bija paredzēts, tomēr Katrīna bija klāt, kad tas bija visvairāk vajadzīgs. Neskatoties uz diezgan saspringto situāciju, sniedza drošības sajūtu, paskaidroja, kas notiek. Tas lika justies man mierīgai, pārliecinātai par pozitīvu iznākumu, jo līdzās bija iepazīts un uzticams cilvēks, kurš zina situāciju, mūsu vēlmes un centās, lai viss norit, kā iecerēts. 
Dūla bija tā, kas palīdzēja izjust savu spēku un iet pretī sāpēm tik tālu, cik biju gatava to darīt.
Uzskatu, ka tas ir arī Katrīnas nopelns, ka dzemdības es atceros kā pašu skaistāko mirkli, ko mums bija lemts piedzīvot.
Arī pēc dzemdībām Katrīnai var vaicāt pēc padoma, viņa sniedz atbildes un mierinājumu, kad neskaidrības un jautājumu ir vairāk kā atbildes. Ir tik patīkami saņemt kādu ziņu no Katrīnas, kas apliecina viņas patiesās rūpes par saviem dūlojamiem bērniņiem.
Tagad zinām droši – ja vēlreiz būs nepieciešama atbalsta persona dzemdībās, tā noteikti būs Katrīna.
Paldies Katrīnai par to, ka palīdzēja dzemdības izdzīvot kā fiziski un emocionāli harmonisku notikumu, kā rezultātā pasaulē nāca mūsu meitiņa Kate, kurai ir laimīgākie vecāki un pati labākā dūla – Katrīna."
Aiga un Mārcis  

2 komentāri:

  1. Iedvesmojošs stāsts un prieks par labu sadarbību tik svarīgā notikumā.
    Tikai jocīgs teikums par "ko nevarētu sniegt mums kāds mediķis un varbūt pat nevēlētos to darīt." Saprotu, ka arī Katrīna dara visu, lai kļūtu par mediķi un ticu, ka līdz ar papīra dabūšanu viņa nezaudēs sevi. Pati esmu saskārusies ar tiešām ieinteresētiem un lieliskiem "mediķiem parastajiem". Tiešām paldies dūlām, kas dara visu no sirds, bet nevajag noniecināt arī mediķus:)

    AtbildētDzēst
  2. Jā, stāsts patiešām ir iedvesmojošs. Es pat sāku apsvērt domu par otru bērniņu, lai gan pēc pirmajām dzemdībām negribējās vairs domāt par otrām. :)

    AtbildētDzēst