SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



pirmdiena, 2012. gada 3. septembris

"Mana dūla - Katrīna.“ - Eduarda vecāku stāsts.


"Gaidot mūsu dēliņa Eduarda piedzimšanu, pēdējās nedēļas aizritēja neplānoti – atklājot priekšlaicīgu dzemdību risku, vienu nedēļu bija jāpavada Dzemdību namā uz saglabāšanu, bet vēl divas nedēļas mājās jādzīvo stingrā gultas režīmā. Kas jādara, tas jādara – paveicām šo uzdevumu un mūsu dēliņš turpināja dzīvoties mammas puncī.
Dienā, kad iestājās pilnas 38.grūtniecības nedēļas jau rīta agrumā, sajutu augļūdeņu nolūdi, tādēļ pamodināju vīru. Mēs abi sasmaidījāmies, noskūpstījām viens otru un apsveicām ar dzemdību sākšanos. Nākamajā mirklī zvanījām Katrīnai, mūsu dūlai, lai paziņotu par jaunumiem. Izjūtas bija divējādas – gan miers un prieks par notiekošo, gan satraukums, kas izpaudās trīcošās rokās.
Tobrīd bijām ārpus Rīgas, vienojāmies, ka ģērbsimies un brauksim uz savu Rīgas dzīvokli. Neizjutu vēl nekādas kontrakcijas, paspēju arī veikt pāris skaitstumkopšanas procedūras. :)  Atbraucot uz Rīgu, dzīvoklī sagaidījām Katrīnu. Pārliecinoties par to, ka dēliņam viss ir kārtībā – sirdstonīši labi – Katrīna mūs mudināja doties ārpus mājas pastaigāties, lai veicinātu kontrakciju sākšanos. Pirms tam vēl noskatījāmies mūsu pagājušā gada kāzu video, pāršķirstījām kāzu albumu un atmiņas par skaisto notikumu. Kad biju gatava doties ārpus mājas, visi kopā devāmies ceļā.
Sākumā mēs aizbraucām līdz Ķīpsalai, kur pie Ostas skatiem izgājām nelielā pastaigā. Kontrakciju joprojām nebija. Katrīnas iedrošināti, devāmies tālākā izbraucienā – uz Jūrmalu. Konkursa „Jaunais vilnis” pārņemtajā pilsētā mēs pastaigājamies gar jūras krastu. Izmetuši palielu līkumu, devāmies atpakaļ uz mašīnu, lai vēlreiz pārliecinātos par to, ka ar dēliņa sirdstonīšiem viss kārtībā. Pirms došanās uz Dzemdību namu, devāmies nobaudīt svētku pusdienas tirdzniecības centra „Olimpija” restorānos. Noskaņojums mums bija ļoti labs, aizvien saglabājās humora izjūta, bet satraukums pieauga, jo vēl nebija sākušās kontrakcijas. Paēduši pusdienas, mēs braucām uz Miera ielu.
Dzemdību namā visas nodaļas bija pilnas, bet mums izdevās nokļūt 7.nodaļā, kur vēlējāmies. Gaidot, kad atbrīvosies palāta, kurā iespējams arī dzemdēt, sēdējām uz dīvāniņa gaitenī aizvien priecīgā un mazliet satrauktā noskaņojumā. 
Madara: Dakterīte ierosināja, ka varēsim iet pastaigāties pēc dēliņa sirdstonīšu noklausīšanās, ja būs tāda vēlēšanās, tomēr līdz pastaigai mēs netikām.. Kad notika sirdstonīšu klausīšanās, es izjutu pirmo spēcīgo kontrakciju. Bet pārejot uz paredzēto palātu, kurā varēšu dzemdēt, sākās ļoti aktīvas un spēcīgas kontrakcijas – to varētu raksturot kā neatlaidīgu kontrakciju ar vājākām un spēcīgākām izpausmēm līdz rezultātam.


Edgars: Kontrakcijas arī no malas izskatījās ļoti nomokošas un grūts darbs, kur lieti noderēja Katrīnas atbalsts, kas vienlaicīgi bija informējoši uzmundrinošs par tām lietām ko Madara var darīt, bet ne uzmācīgs. Katrīna man pastāstīja par dažādām pozām, rīkiem un iespēju ieiet dušā, kas varētu palīdzēt Madarai un bērniņam šajā procesā, bet visi lēmumi tika pieņemti tikai mums tos pārrunājot ar Madaru. 

Madara: Pats izstumšanas process man izrādījās visgrūtākais. Taču trīs stundas pēc tam, kad dakterīte paziņoja par 4 cm atvērumu, mūsu dēliņš jau bija piedzimis.
Visu dzemdību laiku man blakus bija pats svarīgākais atbalsts – mans vīrs, kura klātbūtne man bija ārkārtīgi būtiska un emocionāli svarīga, jo viņš spēja mani atbalstīt un iedrošināt. Tas ļāva izjust to, ka esam ģimene – un arī dzemdības nav „mana darīšana”, bet gan kopīgi plānots un kopīgi aizvadīts ģimenes veidošanas process.

Tāpat dzemdību procesā mums blakus bija Katrīna, kuru uztvērām kā mūsu dzemdību gidu un sargeņģeli, jo viņa palīdzēja ļauties dzemdību procesam, visu laiku nodrošinot mūs gan ar emocionālu atbalstu, praktisku palīdzību Dzemdību namā, kā arī palīdzot sakārtot administratīvus jautājumus. Tādēļ mēs sakām Katrīna lielu paldies! Dūlas ir nozīmīgi cilvēki pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību laikā, bet tieši Katrīna sniedza mums nepieciešamo emocionālo un informatīvo atbalstu ne tikai kā dūla, bet arī kā topošā vecmāte un ļoti iejūtīgs cilvēks."

Madara un Edgars

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru