sadarbības projekts
Manas grūtniecītes jau zina, ka pēdējā laikā aizraujos ar veselīgu ēdienu pagatavošanu un esmu kļuvusi par svaigēšanas saldumu fani, kā arī ļoti esmu iecienījusi Mārtiņa Sirmā raidījumu. Tādēļ esmu ar mieru padalīties ar dienas recepti, ko man ieteica Mārtiņš!
Mārtiņš iesaka vasaras salātus pasniegt ar pašu gatavotu rapšu
majonēzi, vai pašu gatavotu universālu salātu eļļu.
Pašu gatavota rapšu majonēze salātiem, dārzeņu, olu un zivju ēdieniem. "Vasarā mēs sākam domāt par figūru, taču nevēlamies atteikties no
iecienītajām mērcēm. Ideāls risinājums ir pašu gatavota majonēze. Tā būs
veselīga alternatīva veikalu produktiem, turklāt bez konservantiem un garšas
pastiprinātājiem, ar tevis paša izvēlētajām sastāvdaļām. Pamats ir rapšu eļļa,
kuru pievieno majonēzes gatavošanas beigu posmā sakultām olām, sinepēm un
baltvīna etiķim. Majonēzes garšu var dažādot, mainot sinepes – stiprāku garšu
nodrošinās spēcīgās krievu sinepes, maigāka būs mērce, kurā izmantotas Dižonas
sinepes. Arī baltvīna etiķa veidi ir dažādi, var izvēlēties pēc gaumes un
iespējām."
Pašu gatavota universālā salātu eļļa. "Vasara nāk ar zaļumiem, salātiem, diedzējumiem. Tas nozīmē, ka arvien
lielāku nozīmi ikdienas ēdienkartē iegūst svaigi salāti. Lai nevajadzētu katru
reizi atsevišķi jaukt salātu aizdaru, iesaku izveidot universālu mērci uz rapšu
eļļas bāzes. Ņem stikla pudeli, pielej to līdz pusei pilnu ar rapšu eļļu,
pievieno balzametiķi, svaigi spiesta citrona sulu, nedaudz medus un dažādus
garšaugus. Rapšu eļļa labi sader ar rozmarīnu, baziliku, timiānu. Asumiņam vari
pievienot nedaudz čili pipara. Šī mērce ir brīva improvizācija, un to vari
izveidot pēc savām vēlmēm un fantāzijām."
Labu apetīti!
Mīļš paldies par ieteikumiem!
AtbildētDzēst