SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



trešdiena, 2011. gada 23. marts

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas jaunā, brīnišķīgā mājas lapa jāredz katrai mammai, katram tētim un katram bērnam!!!

Tā kā mana bloga galvenā tēma ir māmiņu un bērnu veselība, tad kā pienākumu uzskatu to, ka Jums visiem un visām būtu jāzina jaunā mājas lapa par Bērnu slimnīcu -

                                     www.slimnicaberniem.lv

mājas lapas vizuālais formāts ir brīnišķīgi rotāts ar Reiņa Pētersona ilustrācijām (Reini daudzi vecāki un bērni pazīst pēc ilustrētajām 'liels un mazs' izdevniecības gramatām -'stāstu par čingo babu' un 'mēnesim robu')

šī majas lapa ir kā patīkams stāsts gan lieliem, gan maziem par slimnīcu, lai kliedētu bailes, neziņu vai neizpratni par to, kas ir slimnīca, ko tur dara un kāpēc.
majas lapa ir kā īss un skaidri saprotams ievads par slimnīcu tad, kad uz turieni ir jādodas, taču, manuprāt, svarīgi to būtu aplūkot arī tad, kad bērniņš ir vesels, lai viņam rastos par slimnīcu labs priekštats.
jauks ir ne tikai vizuālais noformejums, bet arī tas, ka stāsti tiek stāstīti audio formatā un tos mums izstāsta paši bērni. viņi stāsta par to, kas notiek, kad bērns un vecāki ierodas slimnīcas uzņemšanā, viņi pastāsta un parāda par to, kādās telpās mums būs japavada laiks slimnīcā.
manai vecakajai (3.gadi) meitai ļoti patika sadaļa "spēles"- kur viņa ar lielu interesi klausījās dzejoļus par asins analīzēm, par šļirci, par to, ka jadzer zāles un par termometra lietošanu  :) viņai arī patika sadaļa "pieredzes video stāsti", kur slimnīcā iekļuvušie bērni stāsta par pavadīto laiku tur.
speļu sadaļā var izprintēt arī zīmējumus, kurus bērns var izkrāsot, lielākiem bērniem patiks šīs sadaļas atmiņas spēle un somas salikšana ar mantām, kurā Jūs uzzināsiet kāpēc kaķi nedrīkst likt somā uz slimnīcu, bet mūzikas atskaņotaju ar austiņām drīkst! :)
noderīga ir sadaļa "nedari sev pāri"- kur bērni var uzzināt par to, kā izvairīties no traumām, kuras var iegūt rīkojoties neapdomīgi.

info no preses relīzes:
Slimnicaberniem.lv mērķis ir kliedēt bailes no slimnīcas un dot iespēju pirms došanās uz ārstniecības iestādi izpētīt, kas tad slimnīcā notiek.
Tā palīdzēs bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem sagatavoties ārstniecības procesam. Visa informācija mājas lapā ir pasniegta dažāda vecuma bērnus uzrunājošā un atbilstošā formātā, izmantojot gan spēles, gan zīmējumus, gan dzejnieces Ineses Zanderes speciāli radītus skaitāmpantiņus, gan arī apskatot video īsfilmiņas.

Mājaslapas veidošanā iesaistītie cilvēki ir - Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa un valdes locekle Anna Muhka, izdevniecības "Liels un Mazs" vadītāja Alīse Nīgale.  Idejas īstenošanā, visā slimnicaberniem.lv tapšanas laikā iesaistījās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas personāls, palīdzot ar padomu, kā vienkāršāk un saprotami izstāstīt medicīniskās lietas, paskaidrot slimnīcas specifiku un ikdienas norišu nepieciešamību.

Paldies idejas autoriem- no manis un manam meitām, kā arī es ticu, ka šim paldies pievienosies daudzi, jo daudzi - lieli un mazi!!!! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru