SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



piektdiena, 2011. gada 18. februāris

022011kalendārs

kopš šodienas iesāku jaunu rubriku- "kalendārs", kurā rakstīšu nākamā mēneša svarīgakos notikumus sev un ieteikšu šo to arī Jums. rakstīšu ne tikai tēmam, kuras tiek aplūkotas šī bloga ietvaros, bet paplašināšu robežas un rakstīšu par to, kas mani interesē ikdienā un no kā es iedvesmojos (vai esmu plānojusi iedvesmoties). katra mēneša beigās es plānoju uzrakstīt mazu rezumē par piedzīvoto. jo mana dzīve nudien ir notikumu, pārsteigumu un krāšņu mirkļu pilna- tad tādu vēlos padarīt arī savu blogu- dzīvāku,proti līdzīgāku sev!
tad nu laipni lūgti ieskatīties mana planotajā februārī:

4. piektdiena
"pēdēja diena, līdz šim grūtākajā sesijā."

5.sestdiena
"es gribu šodien satikt sevi.
es esmu pelnijusi Espa un pusdienas Fazendā. kā es mīlu šīs vietas!
Vakarā- spontānas vakariņas pie draugiem ar bērniem un lielu prieku visapkārt."

6.svētdiena
1."MIEGS! (tas noteikti man ir jāieplāno,jo pēdējo pusgadu tā arī nav izdevies izgulēties. manā gadā ir divi mēneši kad es ar mierīgu sirdi (nosacīti) varu pagulēt- augusts (atvaļinajums,kad neņemu nevienas dzemdības vai dežūras) un janvāris, kad man ir sesija, bet miega diemžēl nav.
2.vēlās brokastis- (vai mājās būs viss pankūku cepšanai(?) ) ar pankūkām nekad nevar kļūdīties- mūsmajās tās garšo visiem!

un pastaigas laikā sajūta nekur-man-nevajag-skriet.
bērni būs sajūsmā!
vakarā atkal paciemošanās pie bērnien ar bērniem."


7.pirmdiena
"pārslēdz ķermeni un garu jaunā semestra režīmā. tas varētu nebūt viegli. bet mēgini.
saplāno šī mēneša vizītes, kad jātiekās ar topošajām māmiņām."

8.otrdiena
"vakarā pa tv3 satikšu Dr.Hausu. banāli, bet caur šo serialu es dažreiz varu saņemties.
ka arī saņemt ik pa brīdim aizmirsto atbildi kāpēc es mācos to ko es mācos un kāpēc es mācos tik daudz un tik ilgi."

12.sestdiena
"Kalnciemielas tirdziņš.
Mūsu gimenē tirdziņa apmeklēšana ir ne tikai tradīcija,bet arī nepieciešamība...jo bērniem-karuselis, omai- piens, medus, maize, man- otrās brokastis un satikšanās ar draugiem...

Vakarā- jaunā rīgas teātra apmeklējums."

Ja arī Tu dodies un tirdziņu, pa ceļam, vari iebraukt Baložielas Weledas veikaliņā - iegādajies savam mazulītim klingerīšu vannas piedevu, taču lielāki bērni priecāsies nevis par kārtējo čupačupu, bet par dabīgo marmelādi šokolādē!

14.pirmdiena
"man valentīndiena ir katru dienu. arī svinu es svētkus katru dienu. tie ir mani katras dienas svētki.
taču sodien mans jautajums būs- vai var iemīlēt to, ko līdz šim uzskatīju par nemīlamu?
- man tā ir histologija un šī pusgada laika es centīšos atrast atbildi uz šo jautājumu."

Bet Tu aizej uz Lindas koncetu, un izbaudi to, ko sniedz talantīgs cilveks ar tādām darba spējām, kuras ir retajam..

15.otrdiena
"domaju, ka šī būs īstā diena,lai uztaisītu burtnīcu, kurā pierakstīšu brīžus, kad esmu jutusies laimīga. jo mums katram pienak neforšie brīži kad destruktīvi meklejam jēgu...tādēļ šī burtnīca tādos brīžos būtu jāpalasa...kā maza "refreš" poga.

Esmu parliecināta ka pirmais ieraksts top vakarā midzinot meitenes, jo šie brīži ir manas katras dienas paši paši paši...."

Labakās gramatas bērniem pirms gulēšanas ir liels un mazs majas lapā, taču ir vakari kad mums mammām piemetas slinkums un tad nāk palīgā pasaku mājas lapa...

18.piektdiena
"Mākslas akadēmijā notiek karnevāls, bet varbūt karnevāls jauztaisa mājās?
Ar meitenem uzvelkam balles kleitas un radam Venēcijas gaisotni tepat!

Kā arī šajā vakarā uzzināsim kurš iegūst Purvīša balvu- mani īkšķi par Kristīni un Krišu!"


Aizej ar bērniem uz lnmm izstādi "Minka nak" (līdz 27.feb) - šodien ir "velā piektdiena", kad variet paspēt aiziet arī pēc darba (muzejs strādā līdz pl.20:00). Manai meitai (3.gadi)izstāde ļoti patika!

19.sestdiena
"Audumu veikali!!!

Galvā jau tapusi mana vasaras kolekcija bērniem. Jāsak tā bilde līmēt kopā.
būs gan lins, gan mežgīnes- mani visvismateriali...."

Dodies uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju,

tur apskatama izstāde "Gada balva dizainā 08/09/10"- kur redzesi labākos mūsmāju dizaineru darbus!
Ja vēlies vēl dizainu ieej mājas lapā- http://www.plikums.lv/ !

20.svētdiena
"vakarā LNT kanālā viestura dūles vadītais raidījums par izglītību.
beidzot tas, kas iet pareizā virzienā - http://www.intelektam.lv/ "

pl.20:30 pa Latvijas Radio 3 vari noklausīties Vestarda koncertierakstu no lielās gildes, kur viņš spelēja Lista programmu. Es tur biju klātienē un varu teikt- sagaidi beigas, tās būs kā saldais ēdiens!

21.pirmdiena
ienāc šajā blogā- būs jauni raksti!

22.otrdiena
"jāsāk tulkot jauniegūtā grāmata. D.V.Vinikots "playing and reality"

Nopērc biļeti uz Putnu operu- martā tikai divas izrādes!


23.trešdiena
"jaiet uz izstādi "Bodies revealed". lai arī to visu es redzu anatomikumā katru dienu, vēlos paradīt savējiem. mani bērni uzaug ar maniem anatomijas atlantiem - Beta jau māk nosaukt dažus kaulu nosaukumus latīņu valodā un to kas mums vēderā zin nosaukt labāk par dažu pieaugušo..."
http://www.tvnet.lv/galleries/show/8196

Ja vēlies uzzināt ko vairak par tēmu "Krūts ēdināšana" apmeklē lekciju veselības centrā Stārķa ligzda, kur par to stāstīs D.Zande. (piesakies iepriekš telefoniski SL!)

24.ceturdiena
"pl.11:00 t/c Dominā "Gaidību 4diena". Es šoreiz topošajām māmiņām stāstu par tēMU "Kas ir dūla?"

Topošajām māmiņām iesaku lietot homeopātisko gripas profilakses līdzekli Oscillococinum- ja drusku bail par vīrusiem, kas apkārt, bet uz lielveikalu tomēr gribas atnākt!

vakarā pa ltv1 pl.22:45 skaties Lindas Oltes (manā sadaļā "jaudīgās mammas" vari iepazīties ar Lindu) raidijumu pa kino (kvalitatīvu kino) "Kinotēka" (atkārtojums 6dienā ap 11)

25.piektdiena
"īpašs vakars īpašiem cilvekiem..."

Mammas- lai šovakar tēti paliek majās par auklem, savkārt Jūs kopā ar draudzenēm sapucējaties (iedvesmojies no Blugirl kičīgās kolekcijas- http://www.blugirl.it/#/it/collection/donna-collezione-primavera-estate-2011 )
un dodieties un arēnu kur būs pati Viņa- Kailija!
un dejojiet...dejojiet..dejojiet- sis IR jūsu vakars!

Savkārt ja negribas trakot, bet vēlaties mūziku mieram un dvēselei- Bonerā pl.20:00 dziedās mana draudzene, arī brīnišķīga mamma- Anete Kozlovska!
www.myspace.com/anetelv
Anete.
starp citu šīs bildes autore ir mana bloga sadaļas "jaudīgā mamma" Iveta.


26.sestdiena
"ar bērniem-baseins."

Vakarā tiekamies "Ave Sol" koncertzālē, kur koris Kamēr dalīsies ar savām Pērlēm...

28.pirmdiena
"Katrīn, uzcep kūku!Nopērc narcises omai!Nobučo un samīļo savu mammu!Ir svētki- jo pavisam drīz būs


                                    PAVASARIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bet pēdējo februāra izskaņu pavadam tiekoties RSU aulā pianista R.Zariņa (šogad Reinis ir nominēts prestižajai Latvijas mūzikas balvai, kā arī viņš jau godalgots daudzos starptautiskos konkursos) solokoncertā!

bet varbūt Tu šovakar ej uz Garančas koncertu,kurš bija paredzēts pagāšgad, tacu nenotika? Es biju un to, kurš notika, un zinu teikt, ka vakars būs brīnišķīgs, jo Garanča nudien ir labakā Karmena pasaulē! Skudriņas skries pa muguru, Tu būsi lepna ka Elīna ir latviete un beigās ovācijas būs grandiozas! Salut!



cieņā,
Pērļu mamma-Katrīna

1 komentārs: