SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



sestdiena, 2011. gada 5. marts

balles kleita topošajai māmiņai.

esot gaidībās pēdējā mēnesī ar otru meitiņu man vajadzēja apmeklēt dažus svinīgus pasākumus, taču diemžēl skapī skaistas kleitas svinīgam pasākumam ar vietu lielam puncim nebija.. specializētajos grūtnieču veikalos svinīgiem pasākumiem kleitas ,pēc manām domām, ir neadekvāti dārgas. tad nu vienīgais veids ir meklēt "parastajos" veikalos tādas kleitas kur vidukļa līnija ir pacelta zem krūtīm.tad nu visticamāk tāda veida kleita derēs, vienīgi jāskatās cik daudz auduma kārtas iet pāri puncim.
otrs variants ir kleitu šūt. ja jāizskatās lieliski un slinkums staigāt un rakties veikalu piedāvātajos drēbju kalnos...

ieraugot Portmani pēdējā Oskara ceremonijā es sapratu, ka būtu forši paskatīties citu populāru topošo māmiņu kleitas uz sarkanā paklāja, un lūk ko es tur atradu
IEDVESMAI-

šī un nākamā kleita, pēc manam domām, dala pirmo vietu. Lopezai princešu kleita, uz viena pleca savkārt Paltrovai vēsturiska stila kleita, kā Džuljetai, ļoti patīk ka ir izmantoti vairaki audumi- mežgīnes, ka arī caurspīdīga auduma pleciņi. Divi dažādi stili, varbūt pat diviem dažādiem pasākumiem, tādēļ arī dala pirmo vietu.





Man ļoti patīk melna krāsa. Gaidot otru bērniņu es daudz vilku melno (neskatoties uz daudzu cilvēku aizspriedumiem pret šo krāsu), sen zinamā patiesība, - melnais slaidina,-es nudien saņēmu daudz komplimentus ka izskatos patiešām lieliski un kā ļoti slaida grūtniece:) Tā kā ja Tev ir ļoti liels puncis, izsaku izvēlēties melnas, pieguļošas kleitas. Izskatās satriecoši seksīga grūtniece! Domaju ka arī modelei Haidijai Klumai lieliski izdevies izskatīties šajos pasākumos ar šīm melnajā kleitām.

Modele A.Lima zilā kleitā ar paaugstinātu vidukli.


ļoti patīk šīs aktrises Amandas Peet kleitas modelis- savdabīgs, interesants, ir kur piesiet acis.

šo bildi es nevarēju neielikt savā blogā viena iemesla deļ- grūtniece kopā ar ideālo vīrieti Džūdu :)...Savkārt par Paltrovu varu teikt to, ka man varbūt ne visai patīk kleita, cik šis dabiskais koptēls.

šī brīža populārākā grūtniece Holivudā :)
Domaju ka Lopeza ar šo kleitiņu dodas uz kādu jauku pēcpusdienas ballīti, vasarā, kādā NY jumta terasē...super krāsa un super kleitas modelis!

otrs kokteiļkleitiņas modelis topošajai māmiņai- atkal akcents uz rokām un pārējais viss vienkāršs. apbrīnoju viņu speju staigāt uz TIK augstiem papēžiem! :) (manas vecmātības zināšanas šobrīd klusē, ja Jūs saprotiet ko es ar to domāju:) )


Aktrise Dž.Alba

Es labāk neteikšu ko es domāju par leopardrakstiņiem uz drēbēm, bet Gvena Stefani šajā kleitā izskatās lieliski.

Kleita, kā otra āda:) ļoti patīk krāsa.... bet jo vairāk es gribu pierakstīt un izteikties par Andželīnu, jo vairāk es saprotu ka labak neko neteikšu, jo principā te nav ne ko pielikt ne ko atņemt!

Man šķiet visvieglāk uzšujamais variants balles tērpam, augšdaļā var pat būt daudz vienkāršāka apkakle, ko papildināt ar krāšņu rotaslietu.

Klasika- mazā melnā kleitiņa grūtniecei- nostrādā arī šajā variantā.

Patīk kleitas augšdaļa un krāsa. Gaumīgi.


Atkārtojos, bet šī brīža populārākā Holivudas grūtniece-Natālija Portmane,- Oskara ceremonijā, kur viņa arī ieguva Oskaru, kā labāka aktrise.

Kā konfekte- patiešam krāšņi. Aktrise Paula Patone.


Un atkal Lopeza, skaista melnā kleitā, kā akcentu izmantojot zelta jostiņu virs punča:)

Ceru, ka šīs bildes palīdzēja ar idejām, ja pirms bērniņa dzimšanas gaidāms kāds īpašs, svinīgs pasakums..



Un te,tas,kas bija mugurā man, kad vajdzēja būt uzpucētai princesei. Paldies Zanei Pallo par šo vieglo, zīda kleitu ar paaugstināto vidukli un izšūtajām pērlītēm kleitas augšpusē.


Ne mazums svarīgak par to kā kleita izskatās, šajā gaidīšanas laikā, ir tas, kā Tu kleita jūties, tādēļ iesaku ļoti rūpīgi izvēlēties audumu, aizdares, lencītes, u.c. sīkumiem ,kuriem varbūt citās reizēs nepievēršam tik lielu vērību. Un visforšāk ir ja šuvēja izdomā tādu modelīti, kur nedaudz iešujot vai atkal atārdot, Tu to varēsi vilkt gan pēc grūtniecības, gan tad kad jau atkal būsi gaidībās!


                       Lai skaisti tērpi un brīnišķi svētki!



9 komentāri:

  1. Paldies par tik jauko kleitu apskatu :) Man būs par ko padomāt, jo tieši ir paredzēts viens liels pasākums, tikai es vēl pagaidām nesaprotu, vai vispār būs jāiet, jo pasākuma datums sakrīt ar noteikto dzemdību datumu :)

    AtbildētDzēst
  2. ak, kāpēc, kāpēc atkal par piemēru tie ārzemju "stāri"? vai tiešām pašām gaumes nav... Kad reiz cilvēki attapsies un sāks domāt ar savu galvu.. nevis par labu pieņems to, ko sabiedrībai stūķē TV un citi mediji:(

    AtbildētDzēst
  3. Paldies Hēlija Un Laura par jaukajiem komentāriem.
    @Anonīms- ārzemju "stāri" ir ņemti par piemēru un ietekumu. redzi, daudzus iedvesmo uz jaunam idejām jau radītas lietas. kaut ko pieliec no sevis un jauna ideja jau gatava!
    un zini, dažiem cilvekiem, dažreiz, patiešām ir ideju trūkums- ne visi esam piedzimusi par apgerbu dizaineriem- tieši tādēļ mēs iepērkamies veikalos, kur daudz kas jau ir izdarīts mūsu vietā.
    ļoti gribētu redzēt un iepazīties ar Tavu unikālo gaumi un neatkarību no TV un citiem medijiem. tas būtu interesanti.

    AtbildētDzēst
  4. Ak, vai tikai pa spalvai vienmēr jāglauda, lai rakstu autore būtu priecīga?
    Nesaku, ka jābūt izciliem dizaineriem katram pašam, bet, jā, esmu brīva no TV (man tāda nav), neinteresējos par to, ko velk mugurā filmu zvaigznes, neskrienu līdzi "modei".
    Un nemaz netaisos būt "unikāla". Tikai izsaku savu viedokli - aizsāktais blogs par dabiskām dzemdībām, dūlām utt. ir noderīgi, bet sajaukt visu kopā ar šīm dzeltenās preses līmeņa jaunāko kleitu ziņām, man šķiet, ir nejēdzīgi.

    AtbildētDzēst
  5. @ Anonīms
    Bet vai tad blogs nav tam domāts, ka tā autors var rakstīt par VISU, kas VIŅU interesē? Tas jau nav nekāds žurnāls vai avīze, kam jāiekļaujas kaut kādās normās, formās vai robežās ;)
    Jā, arī es šo blogu cītīgi lasu, jo te ir daudz noderīgas informācijas par dabīgām dzemdībām... un ļoti ceru pavisam drīz piedzīvot jau otrās mājdzemdības! Bet šis raksts mani, piemēram, uzrunāja, jo deva daudz ideju kā ietērpt savu mega lielo punci skaistā kleitā :)
    Un jā, arī man mājās nav TV, arī es neinteresējos par to, ko velk mugurā filmu zvaigznes un neskrienu līdzi modei ;) Un nav jau arī tā, ka tagad šūšu vai meklēšu kādu tieši tādu pašu kleitu kā kādai no filmu zvaigznēm... Nē, noteikti nē! Bet šajā rakstā redzētais man deva daudz ideju par kleitu griezumiem, audumiem un krāsām, kas grūtniecēm labāk izskatās!
    Tā kā, kas neinteresē vai neder vienam, citam ļoti labi noder ;) Tāpat es arī uzskatu, ka ir vērts rakstīt par lietām, ko varbūt 100 cilvēki zin, bet pilnīgi noteikti atradīsies vismaz 10, kuri nezin un kuri ļoti priecāsies par redzēto un dzirdēto ;)

    AtbildētDzēst
  6. man arī nav TV un tieši tāpēc man vēl jo vairāk vienalga, vai raksta ilustrācijai pievienota natālija portmane vai "jebkurš attēls ar modeli x". Man arī ne pārāk interesē drēbju jautājums vispār, bet blogs vienalga patīk. Man savā ziņā pat grūtniecības laikā tas patīk, ka man ir ļoti maz drēbju, no kurām varu izvēlēties (kas der), līdz ar to nav par to pārāk jāiespringst :) viena lieta gan, pamanīju, ka man tieši vairāk sāk patikt baltā krāsa. Ne tikai apģērbā, bet, piemēram, gultasveļa, dvieļi.. tādas lietas, kas kādreiz likās- tikai ne balts.

    AtbildētDzēst
  7. Cik tas ir forši ka mēs esam tik dažādi! Lasot šos komentārus sāku reāli saprast, ka aiz katra statistikas cipariņa tomēr ir cilvēks ar savu viedokli..vērtībām..gaumi..Mana atbildība pret rakstiem pēc Jūsu reakcijām- gan labajām, gan varbūt ne tik labajām, tagad tikai augs!
    Paldies Jums!
    Cerībā, ka turpmāk, arī pie rakstiem, kuri saistīti ar dzemdniecību, komentāru sadaļa būs TIK dzīva,-
    Pērļu mamma, Katrīna

    AtbildētDzēst
  8. Ak, šie "Anonīms" cilvēki... vienmēr kaut kāds krenķis sirsniņā...

    Paldies, Katrīna, par jauko blogu! :)

    AtbildētDzēst