SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



sestdiena, 2013. gada 7. septembris

Seminārs vecākiem "Māmiņu Klubā" par saru dzīšanas rituālu jaundzimušajiem. (Atlikušo vietu skaits: 5)

Iespējams, daļai vecāku šķiet, ka saru dzīšana ir mulsinošs pagāniskās tradīcijas un kristīšanas rituālu apvienojums. Mūsdienās arvien modernāk kļūst savā ikdienā ieviest kādas mūsu senču tradīcijas un viena no tādām ir šobrīd arvien lielāku popularitāti gūstošā saru dzīšana jaundzimušajiem.

Saru dzīšana ir daļa no pirts rituāla – pirtīžām, kuru laikā ar ūdens palīdzību mazuli nošķir no mātes. Tiek uzskatīts, ka bērniņš, pēc piedzimšanas guļot ar mammu vienā gultā un zīžot krūti, dzīvo ar viņu kopīgu dzīvi. Abu ķermeņi ir atdalījušies, bet garā māmiņa un bērns vēl nav atšķirti kā divi patstāvīgi ģimenes locekļi.
Augļūdens un nabas saite mātes vēderā deviņus grūtniecības mēnešus ir bijis tas, kas šos divus cilvēkus, atsevišķās vienības – māmiņu un bērnu – ir vienojis. Tad, kad bērns ienāk pasaulē, ūdens atkal ir tas, ar kura palīdzību viens ķermenis tiek nošķirts no otra. Šajā gadījumā tas ir šīs zemes ūdens – pirtīžu zāļu vanna.
Kopīgais pirts rituāls, kura laikā ar ūdens palīdzību bērniņš tiek nošķirts no mātes, sākas ar bērna apmazgāšanu zāļu vannā. Pēc tam šajā pašā ūdenī tiek mazgāta arī mamma. Tad seko mazuļa masāža, ar kuras palīdzību tiek izmasēta sierveida ziede, kura deviņus mēnešus mazuli ir pasargājusi no izmirkšanas mammas augļūdeņos. Pēc šīs masāžas mazuli nodod tēta vai kāda cita ģimenes locekļa gādīgajās rokās un turpinās relaksējosā masāža mammai. Šis ir īpašs SPA rituāls visai ģimenei, kuru Latvijā veic tikai dažas vecmātes un dūlas. 

Nāc Māmiņu Klubā uz semināru par saru dzīšanu un uzzināsi:

  • Kas ir šis maģiskais rituāls, kas mantots no senajiem latviešiem?
  • Vai ikvienam mazulītim ir sari?
  • Vai saru dzīšanu var veikt ikviena māmiņa savās mājās vai šis process jāuztic speciālistam?
  • Kā pašai sagatavot vidi saru dzīšanai?
  • Kāds ir labākais laiks,lai to veiktu?
Varēsi redzēt arī fotogrāfijas,kurās mazulītim ir iznākuši sari!



Kad notiek?
11.oktobrī plkst. 18.00 līdz 20.00
Kur notiek?
Māmiņu kluba telpās Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas
Cik maksā?
Ls 10

Pieteikšanās mājas lapā:
http://www.maminuklubs.lv/vecaku-skola/dulas-katrinas-purinas-seminars-par-saru-dzisanu-13782/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru