SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



trešdiena, 2015. gada 1. aprīlis

Atskats Dūlu Nedēļas 2015 pasākumos.

Oficiāli Dūlu Nedēļa 2015 ir beigusies! Neoficiāli - vēl nav beigusies, jo 2/04 vēl ir viena papildus lekcija vecākiem, par dzemdībām. 
Es šogad uzstādiju savu personīgo rekordu, par novadīto lekciju skaitu vecākiem, vienas nedēļas laikā. 
Mans pārsteigums Nr.1 vēl pirms Dūlu Nedēļas bija tāds, ka divu dienu laikā, kad izsludināja pietiekšanos uz manis vadītajām lekcijām- visi pieteikumi bija aizņemti. Paldies par šo kredītu :)
Mans pārsteigums Nr.2 Dūlu Nedēļā, ka gandrīz arī visi vecāki uz nodarbībām atnāca. Paldies par uzcītību!
Mans pārsteigums Nr.3 pēc Dūlu Nedēļas ir tāds, ka lasot atsauksmes, gandrīz apraudājos. Jo ir tāda lieta- ka vadi maksas kursus un nodarbības, vienīgais garants, ka cilvēkam patīk- ja viņš atnāk otrreiz. Šoreiz vienīgais garants, ka patīk- bija rūpīgi aizpildītās atsauksmju lapas! Lasīju un domāju, cik gan sirsnīgi, jūs, mīļie vecāki, esiet! Paldies par visiem labajiem vārdiem. Tas nudien bija aizkustinošākais darba novērtējums pēdējā laikā! Lasot to, man bija liels prieks, ka esmu tik nesavtīgi devusi savas zināšanas jums! Tiešām vēl tagad jūtos ļoti piepildīta ar to, ka varēju tik intensīvi strādāt un satikt tik daudz topošo māmiņu un tētu!

Dalos savā priekā ar nelielu atskaiti, par piedzīvoto Dūlu Nedēļā 2015! :)
Lūk kādas nodarbības piedāvāju no savas puses, kā arī gandrīz katru nodarbību apraksta beigās pievienoju tekstu no vecāku rakstītām atsauksmēm par pasākumu un fotogaleriju:
Visi pasākumi notika Rīgā.

PIRMDIENA.

Šajā dienā, "Māmiņu Klubā", vadīju divas grūtnieču vingrošanas un divas mazuļu&mammu vingrošanas. Viena nodarbība bija Dūlu Nedēļas 2015, ietvaros.

Vingrošana māmiņām kopā ar mazuļiem (2.-6.mēneši). Iepazīšanās nodarbība.

  • Nodarbībā izpildīsim dažādas intensitātes spēka un stiepšanās vingrojumus, stiprināsim starpenes un vēderpreses muskuļus, vingrosim kopā ar mazuli, kā arī veiksim vingrojumus uz bumbas.
  • 23/03 
  • „Māmiņu Klubā“, Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīgā
  • Piedalās: Katrīna Puriņa (dzemdību dūla starptautiskā apmācībā)
  • bez maksas

 

OTRDIENA.

Šajā dienā notika lekcija par to, "Kas ir dūlas?", kā arī viena grūtnieču vingrošana, centrā ReCure.

Lekcija „Kas ir dūlas? To atbalsts ne tikai dzemdībās, bet arī pirms un pēc dzemdībām.“

  • Lekcijā stāstīs par to, kas ir dūla. Ko viņa dara un kā viņa atbalsta māmiņu dažādos svarīgos dzīves posmos, kas ir saistīti ar bērna piedzimšanu un aprūpi. Īpaši runāsim par to, kā dūla var atbalstīt mammu grūtniecības laikā, gatavojoties dzemdībām, kā arī par to, kā dūla, daloties ar zināšanām un pielietojot praktiskas metodes var palīdzēt visai ģimenei pēcdzemdību periodā.
  • 24/03
  • Dabiskās veselības atjaunošanas centrs „ReCure“, Baznīcas ielā 13
  • Piedalās: Katrīna Puriņa (dzemdību dūla starptautiskā apmācībā)
  • bez maksas

Info no šī pasākuma izdalītajām atsauksmju lapām.

"Šajā (24/03/15 „ReCure“, vada Katrīna, lekcija „Kas ir dūlas?“) pasākumā man visvairāk patika/noderēja…

„Tas, kā Katrīna izpaudās emocionāli! :) Tas, ka varēja būt te kopā ar visām mammām, vienkārši uzņemt apkārtesošos fluīdus :) Noderēja būšana kopā. Protams, arī informācija, ko uzzināju, papildināja manus informātīvos krājumus.“

„Visa informācija ko šodien dzirdēju man noderēja, jo neko daudz nezināju par šo tēmu. Ļoti interesanti bija piemēri no dzīves. Guvu ļoti labu priekšstatu par dūlām.“

„Pozitīvi un atvērti pasniegta informācija! Ieguvu vielu pārdomām par jautājumu „Kas ir dūla?“, plašs redzes loks par tēmu – dzemdības!“

„Ieskats dūlu lomā visā tā periodā. Tagad var pārdomāt to vajadzību man personīgi. Jaunas zināšanas vienmēr ir labi.“

„Patika tas, ka lekciju vadīja pierezējusi dūla, kas stāstija par reālo situāciju dzemdību iestādēs, ka sniedza arī informāciju, kur tālāk meklēt papildus informāciju.“

„Informācija par dūlu atbalstu dzemdībās un pirms/pēc tām.“

„Tā kā esmu pirmā bērniņa gaidībās – jebkura informācija šķiet būtiska un noderīga. Paldies!“

„Dialogs un vispārējā informācija. Uzzināju vairāk tieši par atšķirību starp vecmāti, dūlu un tēvu. Tieši ko dūla dara un kā viņa var palīdzēt.“


 CETURTDIENA.

Lekcija „Kas ir dūlas? To atbalsts ne tikai dzemdībās, bet arī pirms un pēc dzemdībām“ pasākuma „Gaidību 4diena“ ietvaros.

  • Lekcijā stāstīs par to, kas ir dūla. Ko viņa dara un kā viņa atbalsta māmiņu dažādos svarīgos dzīves posmos, kas ir saistīti ar bērna piedzimšanu un aprūpi. Īpaši runāsim par to, kā dūla var atbalstīt mammu grūtniecības laikā, gatavojoties dzemdībām, kā arī par to, kā dūla, daloties ar zināšanām un pielietojot praktiskas metodes var palīdzēt visai ģimenei pēcdzemdību periodā.
  • 26/03 pl
  • t/c/ Domina
  • Piedalās: Katrīna Puriņa (dzemdību dūla starptautiskā apmācībā)
  • pieteikšanās nav nepieciešama, neierobežots vienu skaits
  • bez maksas

 



Lekcija „Pēcdzemdību periods. Ko mēs par to zinam? Relaksācijas metodes māmiņai šajā posmā.“

  • Lekcijā stāstīs par to, kas topošajai māmiņai būtu jāzina par pēcdzemdību periodu, īpaši uzsverot rūpes pašai par savu labsajūtu, kā arī prakstiskie padomi par bērna aprūpes jautājumiem. Tiks izklāstīts par to, kā māmiņa var piedzīvot skaistus un piepildošus pēcdzemdību rituālus, tādus kā - pirtīžas, Robozo lakata aizvēršanās masāža, dziedinošā vanniņa, pilna ķermeņa masāža un citi. Stāstīs arī par to, kā noslēgt gaidīšanas posmu un dzemdību pieredzi uzsākot jaunu posmu- periodu pēc bērna piedzimšanas. Uz šo lekciju kopā ar māmiņām laipni aicināti arī tēti.
  • 26/03 
  • „Māmiņu Klubā“, Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)
  • Piedalās: Katrīna Puriņa (dzemdību dūla starptautiskā apmācībā)
  • bez maksas 

Šajā (26/03/15 „Māmiņu Klubs“, vada Katrīna, lekcija „Pēcdzemdību periods. Rituāli ģimenei.“) pasākumā man visvairāk patika/noderēja…

„Patika vairāk uzzināt par rituāliem un praktiskām lietām pēc dzemdībām. Guvu praktisku un noderīgu informāciju.“

„Informācija par pecdzemdību periodu un pirtīžām.“

„ Iepazīt konkrēto dūlu. Uzzināt akcentus par 1.mēnesi pēc dzemdībām un par pēcdzemdību atbalsta sistēmu.“

„ Ļoti patika, ļoti mīļi un jauki. Patika, ka par tēviem arī daudz stāstija.“

„ Patika viss, jo stāstija par man nezināmām lietām. Ja būtu vēl vaiks varētu vēl klausīties.“

„Informācija, ko nebiju dzirējusi ne no vecmātēm, ne no ārsta utt. Kā notir pirmās dienas pēc dzemdībām, arī par pirtīžām patika.“

„Noderēja viss info, ko Katrīna stāstija. Info par pirtīžām likās ļoti interesants un nedzirdēts.“

„Informācija par pirmo laiku kopā ar bērniņu. Bērniņa aprūpe tieši pēc dzimšanas.“


PIEKTDIENA.

Vingrošanas nodarbības topošajām māmiņām

  • Nodarbībā izpildīsim vieglas intensitātes spēka un stiepšanās vingrojumus, mācīsimies atskābināt un sasprindzināt starpenes muskuļus, kā arī veiksim vingrojumus uz bumbas. Zināšanas papildināsim ar relaksācijas metodēm grūtniecības laikā un veiksim vieglu masāžu.
  • 27/03
  • Dabiskās veselības atjaunošanas centrs „ReCure“, Baznīcas ielā 13
  • Piedalās: Katrīna Puriņa (dzemdību dūla starptautiskā apmācībā)
  • bez maksas

 Šajā (27/03/15 ReCure, vada Katrīna, grūtnieču vingrošana) pasākumā man visvairāk patika/noderēja…

„Tas, ka prakstiskā daļa tika ļoti efektīvi savienota ar teorētisko daļu/ Sajutu uz sevis teorijas „praksi“ :) 

„Ļoti interesanti bija uzzināt vairāk par augļūdeņu noplūšanu. Kā arī noderīgi likās izmēģināt dažādus vingrojumus ar bumbu, ko pēc tam varēšu veikt arī mājās.“

„ Ļoti noderīga nodarbība, jo apvieno gan sportu, gan vērtīgas zināšanas.“

„Informācija par dzemdību un grūtniecības fizioloģiju. Saprast vai vingrošana ir man piemērota.“

„Patika neformālā attieksme. Bija ļoti interesanti un noderīgi uzzināt par elpošanu, jo tā ir būtiska lieta, ko apgūt un iemācīties dzemdībām.“

„Ļoti patika Katrīnas pieeja un iespēja savienot vingrošanu ar lekciju.“

„ Elpošanas vingrinājumi, foršā attieksme, info par augļūdeņiem, dāvaniņas.“

„Relaksējoša atmosfēra. Vingrojumi.“


Lekcija vecākiem. „Svarīgākais kas vecākiem jāzina par to, kā sagatavoties dzemdībām. Dzemdību priekšvēstneši. Dabiskas dzemdības. Pirmais mēnesis pēc dzemdībām.“



  • Lekcijā vecākiem tiks izstāstīts par svarīgākajām lietām, kas ir jāzina grūtniecības laikā. Par to, kas ir dzemdību priekšvēstneši, tiks izskaidrota dabisku dzemdību norise un kā vecāki var sagatavoties, lai piedzīvotu cik iespējams dabiskas dzemdības. Tiks pastāstīts arī par to, kādas ir pirmās dienas pēc dzemdībām un kas būtu jāzina par pirmo mēnesi pēcdzemdību periodā. Uz šo lekciju kopā ar māmiņām laipni aicināti arī tēti.
  • 27/03 
  • Dabiskās veselības atjaunošanas centrs „ReCure“, Baznīcas ielā 13
  • Piedalās: Liene Ceriņa (dūla apmācībā, vecmāte) un Katrīna Puriņa (dzemdību dūla starptautiskā apmācībā)
  • ieeja par ziedojumiem

Šajā (27/03/15 ReCure, vada Katrīna un Liene, dzemdību kursi pāriem) pasākumā man visvairāk patika/noderēja…

 „Precīza, konkrēta un strukturēta informācija.Viegli uztvert, viegli saprast galvenās vadlīnijas un kā rīkoties, ko lasīt, ap ko viss grozās.“

„Gatavošanās dzemdībām, dzemdību vēstneši.“

„Viss patika un viss noderēja. Domāju, ka tradicionālos dzemdību kursos daudz ko tādu nepastāsta.“

„Ka tika uzsvērta tēva loma, atbalsts, nozīme dzemdību un pēcdzemdību laikā.“

„ Plašs info, alternatīvas lietas, pozitīvas lietas par dzemdībām, par tēvu īpašo lomu.“

„Tas , ka saņēmu/dzirdēju info,kuru pirms un arī pēc pirmā bērniņa nemaz nezināju, un šis info tiešām noderēs.“

„Interesanti fakti.“

“Tas ka nodarbību vadīja divas dūlas. Divi stāsti, izcili! Daudzpusīga informācija.“

„Visa informācija patika un bija noderīga.“

„Gaidam pirmo bērniņu, tāpēc visa informācija ir jauna un ļoti noderīga.“

“Informācija par dzemdību procesu. Praktiski padomi, kā rīkoties dzemdībās, kā noskaņoties un gatavoties.“

„Visa informācija. Patika, ka daudz informācijas bija izstāstīts īsā laikā. Patika atmosfēra.“

„Man patika viss, ko stāstija abas dūlas. Ļoti noderīga visa informācija. Gan par sagatavošanos dzemdībām, gan par pēcdzemdību periodu.“

„Man patika visvairāk par pēcdzemdību periodu.“

„Viss patika.Jo informācija, ko ieguvu ir pilnīgi jauna un noderīgs ir viss.Abas dūlas ļoti interesanti visu izstāstija.“

„Visa informācija par procesiem pēcdzemdību periodā.“

„Visa informācija gan par dzemdībām, gan sagatavošanos, gan pēcdzemdību periodu.“

„Daudz vērtīgas informācijas. Īpaši par pazīmēm, kas vēsta par dzemdību sākšanos un komentāri par to, kādas norises ir normālas.“

Informācija no anketām, kur varēja kaut ko piebilst...:

Paldies par informāciju!

Paldies par iedvesmu!

Paldies! Paldies!

Biežāk rīkot šādas nedēļas!

Ļoti patika, vēlos biežāk šadus kursus!

Paldies par jauno un noderīgo informāciju!

Vēlos teikt paldies! Paldies, ka dalījāties, paldies, ka varējām būt kopā!

Liels paldies par šo lekciju!

Paldies par informāciju!

Paldies par šo nedēļu! Lielākoties visi kursi un mācības ir maksas pasākumi, tāpēc ļoti priecājos, ka bija iespēja uzzināt un piedalīties!

Liels paldies par jauki attieksmi un pozitīvismu šodien!

Ļoti nomierinoša atmosfēra, patīkama pasniedzēja, neformālā gaisotnē ir ļoti viegli uztvert informāciju.

Liels paldies par nodarbību!

Paldies par nodarību!

Vēlos teikt lielu paldies par iespēju bez maksas apmeklēt šādu nodarbību!

Paldies par brīnišķīgu iespēju būt bez maksas šeit!

Paldies, bija feini!

Paldies par brīnišķīgu lekciju!

Paldies! Paldies! Paldies!

Paldies. Lekcija tiešām bija jauka. Dūlu nedēļas ar lekcijām, varētu būt mēneša garumā.

Biežāk rīkot šādas nedēļas!




Vēlos pateikt MILZĪGU PALDIES arī vairākiem sadarbības partneriem, kuri šoreiz ļoti labprāt ar mani sadarbojās, lai uzrunātu vecākus ar nelielām dāvaniņām. Ceru, nākamo gadu uz divtik lielu sadarbību! :)
TĀTAD LIELA PATEICĪBA PAR DĀVANIŅĀM NO VECĀKU UN MANAS PUSES TIEK:

Firmai-  "DR.HAUSCHKA" kosmētika, par skaistuma grāmatu un kosmētikas paraudziņiem
"Sudocrem" izplatītājiem, par paraudziņiem, kas noderēs mazuļa ādas kopšanai
COLGATE jaunajai zobu pastai- lai to lietotu gādīgie tēti
patīkamo MAXIDERMA kāju un roku krēmu izplatītājiem
BioClin kompānijai, kura izplata mammu iecienītos Multi-Gyn, Multi-Mam, Multi-Oral produktus
mammu iemīļotā FLORADIX dzelzs sīrupa izplatītājiem no InternetAptieka.lv



Dūlu Nedēļā 2015 bija arī divi maksas pasākumi, kurus vadīju es.
25/03 Māmiņu klubā norisinājās Grūtnieču diena, kurā vecākus informēju par dzemdību gaitu, šo procesu iedalot fāzēs un stāstot par tām. Šī lekcija ir ļoti novērtēta no vecāku puses, tādēļ, to stāstu katru mēnesi. Informācija par šīm lekcijām privāti pie manis- pa tel. 29191011


29/03 svētdienā, ReCure mājīgajās telpās bija vienkārši dievīga diena! Jo norisinājās topošo māmiņu SPA- ķermenim un dvēselei :) Kopā ar Dr.Hauschka kosmētiku, vairāk kā divas stundas piedzīvojām īpašu rituālu sejas ādai, savkārt pēc tam, māmiņas baudīja manis gatavotās svaigēdāju uzkodas un slaveno Mango Kūku (manas mammas sapratīs kādēļ tā ir slavena:)). SPA dienu turpinājām apgūstot masāžas paņēmienus, lai atslābinātos, Rebozo lakata pielietošanu dzemdībās un visu šo skaisto dienu noslēdzām ar meditāciju. Tas tiešām bija skaisti! 


Paldies JUMS, MĪĻIE VECĀKI, par šo bagātīgo pieredzi!
Esmu laimīga un piepildīta dūla.

1 komentārs:

  1. Superīgs pasākuma atskats sanāca! Brīnišķīgas bildes! Paldies par padomiem un vingirnājumiem! Nu ļoti lietderīgs un pamācošs raksts! Noteikti ieteikšu citiem! Cik bieži notiek dūlu nedēļas? Kur varēs redzēt informāciju?

    AtbildētDzēst