SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



ceturtdiena, 2011. gada 22. septembris

29.09. tiekamies SEPTEMBRA "Gaidību 4dienā" t/c Domina!

Mīļās topošās un esošās māmiņas!

Aicinu Jūs apmeklēt 29.09. t/c Domina, kur no pl.11:00 - 13:00, kafejnīcā "Vairāk saules" notiks ikmēneša lekcijas topošajām un esošajām māmiņām!


Šoreiz par tēmām:



SKAISTUMU SAGLABĀJOT. 

Kā saglabāt skaistus un veselīgus matus pēc dzemdībām- Grūtniecības laikā, kamēr augli sargā papildus izdalītie sievišķie hormoni, mati parasti ir skaisti un veselīgi. Savukārt pēc dzemdībām, kad progesterons no asinīm pazūd, organisms ir novājināts, iespējams, cieš no dzelzs trūkuma, mati var pastiprināti izkrist. Ja tie nav pārlieku jutīgi pret androgēnajiem hormoniem, ar laiku stāvoklis stabilizējas. Ja ir, tad gan mati var kļūt plānāki un neataugt. Tiesa, parasti situāciju nosaka vairāki faktori vienlaikus: ne vien ģenētiskā programma, bet arī ādas saslimšanas (hormonu svārstību dēļ galvas āda var pārlieku taukoties, iekaist un var pievienoties sēnīšu infekcijas), stress, kā ietekmē izdalās adrenalīns, kas sašaurina asinsvadus un apgrūtina matu saknīšu apasiņošanu un barošanu. Tomēr situācija nav bezcerīga, jo mati ir ieprogrammēti augt. Ja novērš šķēršļus, kas to kavē darīt, tad tie ari aug. Un šķēršļus IR iespējams novērst. Taču daudz precīzāk izskaidrot mums šo tēmu, aicināsim „Veselības centra 4” filiāles „4.Dimensija” speciālisti triholoģi Jekaterinu Pudovu.


VESELĪGAS GRŪTNIECĪBAS PADOMI.
Zāļu tēju lietošana grūtniecības laikā un pēc tam.
Mēs ikdienā lietojam dažādus dzērienus, piemēram, sulas, kafiju utt. Bet ne viss nāk par labu mūsu veselībai – organismam, izskatam, pašsajūtai. Un bieži vien tiek aizmirsts par vienu brīnišķīgu alternatīvu, ko mums dod pati daba – zāļu tējas. Tām ir ne tikai patīkama garša, bet arī piemīt veselībai labvēlīgas īpašības. Tēja sasilda, tēja rada omulības un mājīguma sajūtu. Pats par sevi šis dzēriens iedarbojas ar nomierinošu efektu. Tēja ir dažādu drogu maisījums, kas sastāv no dažnedažādām vāktām, izžāvētām, kaltētām augu un koku daļiņām (mizas, lapiņas, saknes, laksti, gumi, pumpuri, ziedi). Tas viss var mums
palīdzēt atkopties, varbūt pat nesaslimt, stiprinot organismu un izvadot sārņvielas, palīdz izsviedrēties un apgādā arī ar noteiktām vielām un vitamīniem.
Vairāk par šo tēmu mums pastāstīs dūla - Katrīna Puriņa.
Ārstēšanās metodes grūtniecības laikā, neizmantojot antibiotiķus.
Kā iespējams izārstēt plaušu karsoni, urīnceļu infekcijas un citas slimības bez antibiotiķiem, kas grūtniecības laikā ir ļoti bīstami. Ārstniecības medikamentus ražo no biodinamiskā lauksaimniecībā audzētiem augiem un tas ir komplekss, ka cilvēkam, lai izaugtu vesels ir jātiek pareizi audzinātam, jāaug veselīgā vidē un nav jālieto sadzīves ķīmija. Par šo tēmu mums pastāstīt esam uzaicinājušas ģimenes ārsti un antropozofo ārsti - Dr.Gitu Gaņģi.


ESI GATAVA MAZULIM.
Šajā sadaļā mēs ikreiz runāsim jau par tālāku nākotnes posmu – dzemdībām un bērniņa ienākšanu mūsu ikdienā, iepazīsimies ar zīdaiņu kopšanā un mazuļu
audzināšanā nepieciešamām lietām.
Emocionālās piesaistes veidošanās starp vecākiem un mazuli pēcdzemdību periodā.
Ģimenes attiecības uzskata par pamatu bērna attīstībai. Īpaši nozīmīga ir agrīno attiecību kvalitāte, kas ietekmē bērna turpmāko emocionālo attīstību, socializācijas spējas un arī psihisko attīstību. Bērns ir atkarīga būtne, un piedzimstot nespēj izdzīvot bez mātes (aprūpētāja), tāpēc bērnam ir tik nepieciešams, lai kāds viņu ne tikai pabarotu un aizsargātu, bet sniegtu arī mīlestību un siltumu. Ja māte bērnam to nespēj sniegt, tad šādas situācijas pēdējam vienmēr radīs stresu. Taču vairāk par šo tēmu mums pastāstīs psiholoģe un piecu bērnu mamma Diāna Zande.
Kad pārim pievienojas trešais.
Jau ar dienu, kad sākam apsvērt domu par to, ka vēlamies bērniņu, ik pa laikam sastopamies ar sajūtu – bērniņš pat nav paguvis pieteikties, bet ar vien biežāk ieraugam viens otru pavisam savādāk nekā iepriekš, pēkšņi aktuālas kļūst pavisam citas nianses partnera uzvedībā, raksturā, uzskatos, u.t.t.. Šoreiz par to, kas notiek ar pāra attiecībām, kad tajās ienāk bērniņš, kā nepazaudēt vienam otru un iemācīties būt kopā trijatā. Un par šo tēmu mums pastāstīs psiholoģe Kristīne Balode.
JAUTĀJUMI UN ATBILDES ZINOŠAM ĀRSTAM.
Kā jau ierasts, šodien pie mums viesojas kāds no „Veselības centra 4” vai „Veselības centra 4” filiāļu speciālistiem un šoreiz pie mums viesojas „Veselības centra 4” filiāles „Klubs 4” mūzikas un attīstošo grupu pedagoģe Dace Geidmane.


uz tikšanos!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru