SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



otrdiena, 2013. gada 16. jūlijs

"GRŪTNIECĪBA UN AUTO"

 Padomi grūtniecēm pie auto stūres. Sadarbībā ar Inchcape Latvija.

Veiktās aptaujas dati atklāj, ka 65% autovadītāju ir mainījuši autobraukšanas paradumus līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē. 15% aptaujāto ir nomainījuši automašīnu uz ģimenei piemērotāku, 9% izvēlas auto ar mazāku degvielas patēriņu, savukārt 25% – mainījuši tieši braukšanas paradumus, proti, sākuši braukt lēnāk vai atbilstošāk ceļu satiksmes noteikumiem, mainījuši savu autovadītāja kultūru tā, lai ģimene automašīnā justos drošāk.

«Grūtniecības periodā ir svarīgi izvērtēt - kad un kā vajag topošajai māmiņai uzņemties pašai vadīt auto. Svarīgi ir apzināties, ar kādām problēmām var nākties sastapties, kā no tām izvairīties un kā bērniņa gaidīšanas laikā droši pārvietoties ar auto,» problemātiku Inchcape rīkotajā Auto entuziastu ģimenes dienā stāsta dūla Katrīna Puriņa.

Drošas braukšanas speciālisti norāda, ka ir jāievēro vairāki drošības noteikumi

"Vispirms, pārvietojoties ar automašīnu, vissvarīgākais priekšnoteikums ir pareiza drošības jostu aplikšana – jāpievērš liela vērība, lai jostas apakšējā daļa būtu zem vēdera, bet nekādā gadījumā uz tā.
Protams, vislabāk būtu izmantot speciālās drošības jostas, kuras atbalsta grūtnieces vēderu. Otrkārt, svarīgi būtu atcerēties, ka stūrei no vēdera būtu jāatrodas ne mazāk kā 10 cm atstatumā", stāsta K.Puriņa.


"Ļoti emocionālām topošajām māmiņām būtu jāizvairās no braukšanas grūtniecības periodā. Ja tomēr topošās mammas ir gatavas doties ilgākos vai īsākos pārbraucienos ar auto, būtu jāņem vērā daži ieteikumi:
  • tā kā, pārvietojoties ar auto, ilgi jāsēž vienā pozā, ieteicams ik pa brītiņam apstāties un izkustēties;
  • brauciena laikā ieteicams padzerties ūdeni;
  • nebūtu ieteicams izmantot aukstu un spēcīgu kondicionieri, kā arī ilgstoši braukt ar atvērtiem logiem.
  • diskomfortu grūtniecēm var izraisīt arī nelīdzeni, bedraini ceļi, no kuriem būtu ieteicams izvairīties.

Gaidību laikā liela vērība braukšanai un drošībai jāpievērš arī līdzcilvēkiem. Sākot ar topošās māmiņas ģimeni, kurai jārūpējas par automašīnas tehnisko stāvokli, lai grūtniecei par to nevajadzētu uztraukties, lai vienmēr būtu kāds sazvanāms un pieejams nepieciešamības gadījumā.
Tāpat obligāti topošajai māmiņai līdzi jābūt mātes pasei.


Ieteicams mašīnas logā ielīmēt speciālās uzlīmes, lai informētu auto satiksmes dalībniekus par grūtnieci pie stūres. Jāņem vērā, ka topošā māmiņa pie auto stūres var būt izklaidīga, kas var ietekmēt braukšanas ātrumu un modrību, tāpēc ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt iecietīgiem.
Pat vispārdrošākajām topošajām māmiņām ir ieteicams uz dzemdību namu nebraukt pašām, jo nekad nevar zināt, cik spēcīgas būs kontrakcijas, bet palūgt, lai kāds ģimenes pārstāvis vai taksometrs aizved uz slimnīcu."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru