SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



trešdiena, 2012. gada 19. septembris

27.09. aicinu Jūs uz SEPTEMBRA "Gaidību 4dienu" t/c Domina!


TIEKAMIES 27. septembrī no pl.11:00 līdz 13:00 restorānā "Vairāk saules". Aicinu izmantot šo iespēju, kad vienā tikšanās reizē Jūs varēsiet uzdot savus jautājumus māmiņu iecienītākajām speciālistēm- Diānai, Klaudijai un man :)
Galvenās sarunu tēmas būs:       
                          
SKAISTUMU SAGLABĀJOT.

Kā atgūt formu ar vakuummasāžas procedūru palīdzību pēc mazuļa dzimšanas.
Vakuumasāžas galvenie iedarbības principi ķermeņa kopšanā ir- limfmezglu aktivācija, limfodrenāža, tauku šūnu metabolisma veicināšana (taukaudu šķelšana un apjoma samazināšana), saistaudu formēšana un ādas tonusa uzlabošanai. Vakuummasāža ir labi pazīstama arī kā ārstnieciski - profilaktiska metode, piemēram, pie sasprindzinātiem muskuļiem muguras sāpju gadījumā, kā arī pie vieglām izmaiņām kāju asinsvados, ko pavada tūska un smaguma sajūta īpaši vakaros, taču tai ir arī kontrindikācijas. Piemēram, to neiesaka lokālas ādas infekcijas, paplašināta kapilārā tīklojuma, vēnu varikozes / trombozes, onkoloģisko saslimšanu gadījumos.

VESELĪGAS GRŪTNIECĪBAS PADOMI.

Zāļu tējas grūtniecības laikā – tās, kas palīdzēs cīnīties ar nelabuma sajūtu, sniegs mundrumu, mazinās nogurumu vai novērsīs dedzinošo sajūtu pakrūtē. Zāļu tēju lietošana grūtniecības laikā un pēc tam.
Mēs ikdienā lietojam dažādus dzērienus, piemēram, sulas, kafiju utt. Bet ne viss nāk par labu mūsu veselībai – organismam, izskatam, pašsajūtai. Un bieži vien tiek aizmirsts par vienu brīnišķīgu alternatīvu, ko mums dod pati daba – zāļu tējas. Tām ir ne tikai patīkama garša, bet arī piemīt veselībai labvēlīgas īpašības. Tēja sasilda, tēja rada omulības un mājīguma sajūtu. Pats par sevi šis dzēriens iedarbojas ar nomierinošu efektu. Tēja ir dažādu drogu maisījums, kas sastāv no dažnedažādām vāktām, izžāvētām, kaltētām augu un koku daļiņām (mizas, lapiņas, saknes, laksti, gumi, pumpuri, ziedi). Tas viss var mums palīdzēt atkopties, varbūt pat nesaslimt, stiprinot organismu un izvadot sārņvielas, palīdz izsviedrēties un apgādā arī ar noteiktām vielām un vitamīniem.
       
Vairāk par šo tēmu stāstīs dūla Katrīna Puriņa.

Elpošana un kustības dzemdībās.

Pēdējos grūtniecības mēnešos droši vien arvien vairāk aizdomājies par to, kā viss notiks, kad bērniņš nāks pasaulē. Kādas būs dzemdības? Cik ļoti man sāpēs un vai vispār varēšu to izturēt? Kā labāk pārdzīvot dzemdību sāpes? Ko vispār nozīmē „labi” dzemdēt?

Par šo tēmu plašāk stāstīs fizioterapeite Klaudija Hēla.


ESI GATAVA MAZULIM.


Pirmā zīdīšanas reize un mazuļa mierināšana.

Ir sievietes, kurām mazuļa barošana norit lieliski jau no pirmās zīdīšanas reizes. Viņām tas šķiet dabiski, skaisti un pat vienkārši. Tomēr lielākā daļa sieviešu saskaras ar mazākiem vai lielākiem sarežģījumiem. Un gandrīz katras jaunās māmiņas bažīgais jautājums ir – „Vai es zīdīšana noris pareizi?”, „Kā lai es zinu, ka mazulis paēdis pietiekami?”

Taču vairāk par šo tēmu stāstīs psiholoģe Diāna Zande.

Auto krēsliņu, ratu drošība un ērtība un kā pareizi tos izvēlēties?.

Līdz ar mazuļa piedzimšanu viens no jauno vecāku pienākumiem ir drošības sajūtas radīšana mazajai atvasei. Sākot jau ar pirmo braucienu no slimnīcas uz mājām, vecāki ir atbildīgi arī par mazuļa drošību automašīnā.

Taču vairāk par šo tēmu stāstīs psiholoģe Diāna Zande.


JAUTĀJUMI UN ATBILDES ZINOŠAM ĀRSTAM.

Viesosies Veselības centra 4” filiāles „Pēdu centrs” pēdu kopšanas speciāliste Inita Seļicka ar sarunu par tēmu: pēdu skaistumkopšana grūtniecības laikā, lai viegls solis pretim bērniņam.


UZ TIKŠANOS!!! 

2 komentāri: