SVEIKI. ŠOBRĪD TOP MĀJAS LAPA- WWW.PERLUMAMMA.LV un pagaidām šis blogs darbojas neaktīvā režīmā. Ja interesē man tuvās aktualitātes, aicinu sekot manam Instagram kontam @perlumamma.lv !



"kādu laiku atpakaļ uz zemes satikās divi cilveki. viņi diendienā pavadīja kopā laiku. viņi kopā priecājās un arī bēdājās. viņi veidoja skaistas atmiņas. un viņi viens otram kļuva ļoti,ļoti īpaši. jā, tā bija draudzība un saikne. sajūta, ka kopā var izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. sajūta, ka brīdī kad viens otru samīļo, pasaulē apstājas laiks, pavadītais klusums ir piepildīts,un dveselē ielīst silta,balta gaisma. tāda varētu būt Mīlestība . un arī Laime.
par šiem cilvēkiem es saku, ka viņi viens otram ir Pērles.


es esmu mamma divām Pērlēm un sieva brīnišķīgam vīram- manas dzīves labākajam draugam.
mans vārds ir Katrīna.
es jau vairākus gadus praktizēju kā dūla (šobrīd papildus mācos starptautiskā dūlu apmācībā), esmu sertificēta krūts zīdīšanas konsultante. esmu Latvijas Dūlu apvienības un Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības biedre. esmu iesākusi ceļu Rīgas Stradiņa universitātē, lai kādudien kļūtu par ārstu - mani padziļināti interesē ginekoloģija, dzemdniecība, osteopātija, seksoloģija un psihoterapija. vairākus gadus vadu lekcijas vecākiem un vingrošanas nodarbības grūtniecēm, īpaši vēlos atbalstīt māmiņas, kuras savus bērnus gaida vai audzina vienas pašas- bez vīrieša atbalsta. šobrīd vadu arī meditācijas nodarbības grūtniecēm un aktīvi darbojos Latvijā lielākajā ģimeņu- topošo vacāku apmācības vietā "Māmiņu klubs".
te rakstu par to, ko es mācos un ko gribu dot tālāk. liela daļa rakstu gan balstās uz manu- kā māmiņas pieredzi, tādēļ par profesionāliem jautājumiem labāk vērsties pie manis personigi uz e-pastu vai telefonu, kas ir pieejami internetā."



trešdiena, 2014. gada 15. oktobris

Pērļu mamma mīl kino. Pērļu mamma vēlētos, lai bērni iemīl jēgpilnu kino. Tādēļ es atbalstu šo konkursu un iesaku piedalīties!

PIEDĀVĀJUMS BĒRNIEM un JAUNIEŠIEM NO 7-18 GADU VECUMA, PIEDALĪTIES KINO festivāla ŽŪRIJĀ!


Vai tev patīk kino? Vai esi 7 – 18 gadus jauns?
Vēlies noskatīties un vērtēt aizraujošas bērnu un jauniešu filmas? 
Gribi iegūt jaunus draugus, kam arī hobijs ir kino skatīšanās?

Piesakies dalībai Rīgas Starptautiskā kino festivāla Bērnu un jauniešu filmu programmas žūrijā.


KONKURSS PAR DALĪBU ŽŪRIJĀ

Bērnu žūrija (7 – 12 gadi): izdomā un ilustrē nosaukumu Rīgas Starptautiskā kino festivāla Bērnu un jauniešu filmu programmai


Jauniešu žūrija (13 – 18 gadi): gaidīsim rakstisku, foto vai videoversiju par tavu mīļāko filmu!

Konkursa darbus līdz 10. novembrim sūti uz:info@rigaiff.lv 
(ja esi sagatavojis video – ievieto to Youtube un atsūti mums saiti uz to)


 

Rīgas Starptautiskā kino festivāla bērnu un jauniešu filmu programma

 

No 2. līdz 12. decembrim Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Rīgas SKF) ietvaros tiks izrādīta vērienīga bērnu un jauniešu filmu programma - šoreiz tās fokusā Igaunija un Ziemeļvalstis. Saturiski daudzveidīgā programma tiek veidota tā, lai aptvertu skatītājus plašā vecuma grupā.

 

Tā, piemēram, animācijas īsfilmu programmā pirmsskolas vecuma bērniem tiks apkopotas kā pašmāju tā igauņu iemīļotās leļļu un plastilīna tehnikā veidotās filmas. Savukārt kinomīļiem jau sākumskolas vecumā piedāvātā programma ietvers pazīstamā un viena no atzītākajiem šābrīža zviedru režisoriem, Lūkasa Mudisona jaunāko lenti Mēs esam labākie! (We Are the Best!), kas tikko kā izvirzīta Eiropas Kinoakadēmijas balvas nominācijai. Mudisona lente ir dzīvespriecīgs un enerģisks vēstījums par tīņu gadiem astoņdesmito gadu Stokholmā. Bērnu programmā arī labestīgi humoristiskā versija par Holivudas supervaroņu žanru  - dāņu Skudrupuika (Antboy); lentes galvenais varonis ir 12 gadus vecais Pelle, kurš atrod unikālu veidu kā likt skolasbiedriem pārstāt viņu apcelt. Līdzīgi šai filmai, festivāla programmas veidotāji ir atlasījuši kinodarbus, kas ar rotaļīgām un humoristiskām tēmām nepiespiesti apspriež saistošas un aktuālas tēmas, kā, piemēram, savstarpējās iecietības veicināšanu, izpratni par godīgumu un, protams, jaunatklājumus.

 

Savukārt jauniešiem orientētā programmas sadaļa piedāvās pēdējo gadu Ziemeļvalstu kinodarbus skatītājiem jau sākot no pamatskolas vecuma. Izvēloties sižetiski spēcīgus darbus, festivāla veidotāji tic, ka šī programma, lai gan fokusējas uz jaunāko kinoskatītāju paaudzi, būs saistoša arī citu vecuma grupu kinomīļiem. Tā, piemēram, ir iecerēts rādīt islandiešu režisora Ragnara Bragasona 2013. gada pērli, filmu Metāliste (Metalhead) - emocionāli jaudīgu personisko un ģimenes drāmu par spēju sadzīvot ar smagu zaudējumu. Tāpat, Rīgas SKF uz pašmāju ekrāniem decembrī nogādās Daniela Borgmana poētisko drāmu Ziloņa smagumā (The Weight of Elephants) - prestižajā Berlīnes kinofestivālā pirmizrādītu poētisku vēstījumu par desmitgadīga zēna pasaules skatījumu, ģimenes grūtību parvarēšanu un pirmo draudzību. Pēc atzinīgi novērtēta seansa vasarā, decembrī būs no jauna iespējams redzēt laikmeta drāmu Māceklis (The Disciple) - šī lente pērn tika izvēlēta kā Somijas izvirzītā kandidāte Oskara nominācijai. Festivāla programmas ietvaros netiks aizmirsts arī par pozitīvu un gudru izklaidi, tiks demonstrētas arī svaigākās Ziemeļvalstu komēdijas, īpaši orientētas pusaudžiem.

 

Jāpiebilst, ka viens no būtiskākajiem Rīgas SKF mērķiem, ir piedāvāt kvalitatīvu un jēgpilnu Eiropas alternatīvu pašreizējam filmu piedāvājumam, kurā pārsvarā dominē Holivudas ražojumi, liekot skatītājiem ne tikai aizdomāties, bet arī iepazīt būtiskākos kino veikumus no vietēja reģiona.

 


Vairāk informācijas: www.rigaiff.lv 

 

 


1 komentārs: